Tuin ideeën

Hier vindt u ter inspiratie verschillende voorbeelden van onderdelen van tuinen, per categorie gesorteerd zodat u ze makkelijk kunt vinden. Alle deze tuinen zijn door ons gerealiseerd.

Beplanting

beplanting

Een tuin met planten inrichten is niet eenvoudig, daar heeft u de vakman bij nodig. Door onze jarenlange ervaring met tuinaanleg weet het Hoveniersbedrijf wat kan en niet kan. Veel tuinen worden in het begin veel te vol gezet, en dan moet u na 2 jaar al weer gaan rooien.

Borders

borders

Een border kan op vele manieren worden ingericht, altijd belangrijk is de juiste voeding om de beplanting echt te laten groeien.

Erfgrens

erfgrens

Wilt u geen inkijk en graag vrij zitten in uw achtertuin? Dan is een haag, schuttingof tuinmuur een goede mogelijkheid om meer privacy te krijgen.

Gazons

gazon / grasmat

Het spreekwoord zegt "Het gras van de buren is altijd Groener", met de hulp van Hoveniersbedrijf Verwaal zal het tegendeel waar worden. Het is natuurlijk zo dat het hebben van een mooi gazon veel inspanning vergt.

Klinkers

klinkers bestrating

Bestrating met klinkers. Pad, terras, oprit en dergelijke kunnen worden bestraat met verschillende soorten klinkers.

Onderhoud

wilde bloemen aan de waterkant

We zeggen het wel vaker, een tuin aanleggen is één maar een tuin onderhouden is twee.
Veel mensen vergissen zich in het onderhoud van een tuin.

Ontwerp

tuinontwerp / tuinplan

Bij het ontwerp van een tuin luistert Hoveniersbedrijf Verwaal naar uw wensen en stemt die af op de ligging van de tuin, de omgeving en andere belangrijke zaken. Met hulpmiddelen, zoals fotoboeken, worden nieuwe ideeen aangedragen.

Speeltoestellen

speeltoestellen boomhutten

Buiten spelen is een gezonde bezigheid en kinderen spelen graag het hele jaar door in de tuin. Daarvoor zijn vele speeltoestellen in de handel.
Wij maken ze ook uit de hand volledig ingepast in de omgeving.

Techniek & Verlichting

Techniek in de tuin?? Wat dacht u van: Kabels en leidingen. Voor een verlichting, sproei-installatie en drainage heeft u kabels en leidingen nodig.

Tegels

tegels terras

Bestrating tegels. Tegels worden vaak gebruikt voor terrassen, het geeft een rustig beeld van de ruimte. Tegels zijn er in beton, natuursteen en gebakken vorm.

Verharding

verharding / bestrating

Aanleggen van terrassen, paden en opritten is van belang in elke tuin.
Erg belangrijk is de voorbereiding.

Vijvers

vijver

Water brengt een sfeer in de tuin die niet met een paar woorden omschreven kan worden.
De mogelijkheden zijn te over.

Vlonders

vlonder bij water

Vlonders hebben meerdere toepassingen. Het kan dienen als terras maar ook als een brug over een sloot of vijver.