Vijvers

Water brengt een sfeer in de tuin die niet met een paar woorden omschreven kan worden.
De mogelijkheden zijn te over.

Vaak wordt gedacht dat een vijver veel werk met zich mee brengt, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn als de zaak maar goed wordt aangepakt. Bij vijver onderhoud leest u er meer over.

Het maken van een vijver kan op zo veel verschillende manieren dat er een uitgebreid gesprek voor nodig is. In samenwerking met vijvercentrum www.akkerflora.nl komen wij tot verbluffende resultaten.

alt

alt

Voor een vijver met kraakhelder water is filter installatie voorwaarde. Voor iedere type vijver en afmeting zijn filters beschikbaar.

alt

Zo helder kan een vijver zijn. Een net is welkom, het voorkomt het leegvissen door reigers.

alt

Een waterval is niet alleen decoratief, maar het is ook belangrijk voor het biologische evenwicht van het vijverwater. Met behulp van waterpomp kan een kabbelend beekje worden aangelegd.

alt

Rubberfolie van Ecolan is uitgerold en geplaatst in de vijver. Nu worden de aan en afvoer naar de filterinstallatie aangebracht.

alt

De wanden bij deze vijver staan op een fundament en zijn opgetrokken met kalkzandsteen blokken. Hierop is een randafwerking met natuursteen tegels gelegd en door het fundament zal de rand vlak blijven en geen verzakkingen tonen.

alt

Ook andere materialen, dan alleen natuursteen, kunnen gebruikt worden als vijverrand. Mogelijk hierbij zijn een houtenrand bekleed met zink of lood. Bij deze vijverrand is een loodslab gebruikt. De vijverrand is ook iets verhoogd aangelegd, hetgeen meer diepte werking geeft.

alt

Een vijverrand van tegels die iets over het water steken.

alt

In een terras met verschillende hoogtes is deze strakke vijver geplaatst. Zorgvuldig meten is hier aan vooraf gegaan.