Tuin onderhoud - van mooi naar steeds mooier.

We zeggen het wel vaker, een tuin aanleggen is één maar een tuin onderhouden is twee.
Veel mensen vergissen zich in het onderhoud van een tuin.


Het eerste jaar na de aanleg is er al direct onderhoud nodig om de boel bij te sturen. Als je de natuur haar gang laat gaan zal het tuinontwerp al snel niet meer zichtbaar zijn en daar was het toch juist om te doen.

Hagen moeten op tijd geschoren worden, bomen hebben kroonsnoei nodig, heesters moeten verjongd worden of vragen om snoei naar bloei, veel vaste planten bloeien vaker door ze na de eerste bloei eens terug te zetten en iets wat helemaal veel aandacht vraagt is het gazon maar daar komen we nog op terug.

Het goed onderhouden van een tuin zorgt ervoor dat een tuin in enkele jaren naar een hoogtepunt groeit. Maar dan is het de kunst om dat hoogtepunt jaar na jaar te evenaren. Doordat wij echte vakmannen in huis hebben lukt ons dat goed.
Ook is het zo dat tijdens het onderhoud er wat gescheurd of verplant dient te worden, ook daar kunnen onze mensen advies in geven.

In ieder seizoen valt er wel iets belangrijks te doen in uw tuin, vooral de zomersnoei wordt nog wel eens over het hoofd gezien en dat is jammer. Want in de tweede helft van het jaar kan de tuin ook goed gesnoeid zijn en daardoor uitbundig bloeien. Kijk maar eens in het foto album bij onderhoud naar een tuin in de verschillende seizoenen.