Tuinaanleg afwerking

De afwerking

Bij de afwerking gaan we uw tuin inrichten, alle objecten worden volgens tekening ingemeten en stap voor stap uitgevoerd. Een aantal mogelijkheden zijn hierna samengevat:

  • Bestratingen: onmisbaar in van uw tuin.
  • Erf afscheidingen en pergola's: verzorgt uw privacy.
  • Vijvers: water brengt leven.
  • Verlichting: sfeer in het donker.
  • Tuinhuizen: gezelligheid of functionaliteit.
  • Gazons: uw gras is altijd groener dan bij de buren.
  • Beplanting: het mooiste werk.

Bestratingen

afwerking1 Aanleggen van terrassen, paden en opritten is van belang in elke tuin.
Toch hoeft het niet altijd met steenmateriaal uitgevoerd te worden. Met halfverhardingen, zoals woestijnzand of split, krijgt u een origineel resultaat.

Erf afscheidingen en pergola's

Om uw privacy te waarborgen kunt u op de erfgrens kiezen voor verschillende afscheidingen zoals: een haag, een schutting, metselwerk of een beplantingsstrook die in elkaar over groeit. afwerking2

Vijvers

afwerking3 Water brengt een sfeer in de tuin die niet met een paar woorden omschreven kan worden. De mogelijkheden zijn te over.
Veel mensen denken dat een vijver veel werk met zich mee brengt, dat hoeft niet zo te zijn. Het maken van een vijver kan op zo veel verschillende manieren dat er een uitgebreid gesprek voor nodig is.
In samenwerking met vijvercentrum www.akkerflora.nl komen wij tot verbluffende resultaten.

Verlichting

Modern of rustiek, 220 of 24 Volt. Er zijn talloze typen beschikbaar en het aanbod varieert van buitenlampen voor aan de muur tot vrijstaande lampen in de tuin.
Het aan en uitschakelen van de tuinverlichting kan handgeschakeld zijn of ‘s avonds reageren op de invallende duisternis.
Er zijn ook lampen die op bewegingen reageren. Handig als u naar uw tuinhuis loopt maar dat signaleert ook als er ongewenste bezoekers uw tuin betreden.
afwerking4

In samenwerking met Definex & Lumax buitenverlichting brengen wij veel licht in de tuin.

Tuinhuizen

Een tuinhuis kunt u gebruiken als opbergruimte voor fietsen en tuingereedschap, maar het kan ook dienen als een beschutte leefplek in het totale tuinplan.

Er is veel kwaliteitsverschil onder de verschillende leveranciers daarom is het verstandig te kijken naar gebruik en levensduur.

Gazons

Het spreekwoord zegt "Het gras van de buren is altijd groener", met de hulp van Hoveniersbedrijf C.J. Verwaal zal het tegendeel waar worden.
Een mooi vraagt gazon veel inspanning en dat bestaat voornamelijk uit water geven, maaien en bemesten. Klinkt eenvoudig en dat is het ook zo. Om u daarbij te helpen zijn er een aantal vuistregels opgesteld.

Beplanting

Een tuin met planten inrichten is niet eenvoudig, daar heeft u de vakman bij nodig.
Door jarenlange ervaring met tuinaanleg en vooral ook met onderhoud weten wij wat kan en niet kan. Vaak worden tuinen in het begin veel te vol gezet, jammer want dan moet u na 2 jaar al gaan rooien en vaak is dan ook de structuur weg.

Een mooie tuin groeit in enkele jaren naar een hoogtepunt en dat kan daarna met goed onderhoud nog heellang vastgehouden worden.
Belangrijk is dus een goed beplantingsplan compleet met een omschrijving van de soort de bloeikleur, bloeitijd, bladkleur, groeihoogte, snoeimogelijkheden en ga zo maar door.