Landgoed Beerschoten in de Bilt

Landgoed Beerschoten stamt uit de 17e eeuw en is tot de oorlog in particulier bezit geweest. Na de oorlog werd het gebruikt als kantoor.

 

Nu is het opnieuw in particulier bezit en wij zijn gevraagd om de 2 hectare landschapskern en een verdiepte tuin aan te leggen.

Het omliggende landschap is in de 19e eeuw in de Engelse landschapsstijl gevormd tot een fraai park. De bedoeling is dan ook de kern
van het landschap, waar het huis Beerschoten staat, in deze stijl opnieuw aan te leggen.

Een plan hiervoor is gemaakt door de architecten van SB4 voor historische landschapsarchitectuur.

Achter het huis, aan de zijde van de Uithof, wordt een verdiepte tuin aangelegd die in samenwerking met de huidige eigenaar door ons ontworpen is.
De komende maanden zullen we op deze website de voortgang van dit project tonen.

Samen met een sterk bouwteam zijn we begonnen met de structuur van de 2 meter diepe tuin. De muren zijn gemaakt met oude gebakken waalstenen die eerst in de straat voor het huis lagen.