Tuinontwerp - het maken van een tuinplan

Voor het aanleggen of renoveren van uw tuin maken wij een uitgebreid plan.
Belangrijke punten hierbij zijn:

  • Het ontwerp.
  • De materialen.
  • Het beplantingsplan.
  • Het onderhoud later.

Verwaal tuinen BV heeft een ruime ervaring met het samenstellen van plannen en de uitvoering daarvan.

Het ontwerp

Bij het ontwerp luisteren wij naar uw wensen en stemmen die af op de ligging van de tuin, de zonstand, de omgeving en alle overige belangrijke zaken. Met hulpmiddelen, zoals fotoboeken, worden nieuwe ideeën aangedragen.

tuinaanleg1 

Uw wensen worden ingevoerd in een professioneel teken- programma waarna het ontwerp in beeld en kleur gepresenteerd wordt. Het computerprogramma levert ook een tekening, die vuil en waterwerend wordt ingeseald zo dat u buiten ook met minder mooi weer de tekening gewoon bij de hand kunt houden.

De materialen

Alle benodigde materialen worden geleverd tegen scherpe prijzen, of het nu gaat om zand, grond, verlichting, vissen, planten, pompjes, tuinhuizen en ga zo maar door.

Het beplantingsplan

Hier komt het vakmanschap te pas. Een beplantingsplan moet natuurlijk op uw wensen zijn afgestemd, maar tevens verantwoord in elkaar zitten. Hierbij spelen de kleur van de bloemen en bladeren een belangrijke rol.
Het beplantingsplan maken wij met behulp van een uitgebreid software pakket, waarbij veel informatie wordt vermeld over planten en onderhoud.

Het onderhoud later

Bij de aanleg van de tuin houden we rekening met uw wensen ten aanzien van het onderhoud later.

Het kan daarbij gaan om het reguliere onderhoud of het meer bijzondere, zoals vorm snoeien of specifiek gazon onderhoud.
tuinaanleg2